Sustainability services

Onze Sustainability services zijn erop gericht om het maximale energetische/exergetische rendement uit uw bestaande installatie te halen. Hiervoor zijn drie mogelijkheden:

  • • Door het inzetten van verbeterde technologie zoals warmtepompen, efficiëntere fans en/of geoptimaliseerde thermische ontwerpen.
  • • Door (rest)warmte her te gebruiken
  • • Stoom-Stoom vormers zodat stoom aan derde geleverd kan worden

Wilt u graag de volgende stap zetten in het verduurzamen van uw installatie? Neem dan contact met ons op en wij informeren u over de mogelijkheden.

Geoptimaliseerde thermische ontwerpen

Een luchtgekoelde koeler of warmtewisselaar is ontworpen op een vast ontwerp punt. Dit ontwerp punt kan in de jaren verschuiven door andere product samenstelling, fluctuaties in het proces of een verhoogde doorzet. Wij ondersteunen met het analyseren van de actuele performance en de mogelijkheden tot verduurzaming. Wij onderzoeken, adviseren en bieden de beoogde oplossing turn-key aan met de bijbehorende garanties voor de hoogste efficiëntie.

Door restwarmte uit de industrie opnieuw intern of extern in te zetten wordt deze restwarmte opnieuw nuttig ingezet om op deze manier delen van het proces te verduurzamen. Hoe de restwarmte benut kan worden is sterk afhankelijk van de vermogens, temperaturen en de warmtebehoefte en restwarmte beschikbaarheid. Wij verzorgen oplossingen waarbij restwarmte direct wordt ingezet dan wel met behulp van een industriële warmtepomp.

Het uitwisselen van stoom met derden is een van de mogelijkheden om de industrie verder te verduurzamen. In nagenoeg alle gevallen hebben de leverancier en de afnemer andere  criteria voor de stoom kwaliteit. Om enkel de energie over te dragen en geen verdere interactie van het interne proces verzorgen wij het ontwerp en levering van stoom-stoom vormers.